Silakan Follow !!

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Selasa, 17 Ogos 2010

Bila Binatang Membalas Dendam

Sehari selepas matador terkenal dari Sepanyol, Julio Aparicio menunjukkan kehebatannya dengan memotong telinga dua ekor lembu-lembu jantan yang ditewaskannya, seekor daripada lembu jantan telah dapat membalas dendam dengan menikam matador itu dengan tanduknya menembusi kerongkongnya dan keluar ke mulutnya.

Matador Sepanyol, Julio Aparicio dirodok oleh seekor lembu jantan semasa satu laga lembu San Isidro Feria di arena laga lembu Las Ventas di Madrid. Aparicio memegang mantel merahnya dan pedang terhunus keluar dia cuba untuk menjatuhkan binatang seberat 1,100-pound dinamakan Opiparo. Ketika matador hilang keimbangannya lembu jantan itu berupaya menusuk tanduknya pada matador.

"Tanduk melalui lidah dan menembusi lelangit, mematahkan tulang rahang atasnya", menurut laporan pasukan medik yang merawat Aparicio selepas kemalangan ngeri memberitahu AFP di Madrid.

Matador kelahiran Seville , yang berasal dari sebuah keluarga matador terkenal, berada dalam keadaan kritikal tetapi dijangka dapat bertahan.






Rabu, 7 Julai 2010

SUNTIK MINYAK MASAK PADA WAJAH KERANA KETAGIH SILIKON

Gila tak gilanya perempuan zaman sekarang. Sampai minyak masak yang patut buat goreng ayam dengan tempe pun dia hentam suntik dekat muka. Akibatnya, kau orang tengoklah sendiri. Dah macam ayam goreng yang baru masak separuh jalan, tiba-tiba gas habis.

Perkara ni dilakukan oleh seorang wanita korea yang berusia 48 tahun, Hang Mioku. Mioku mengaku telah mula menjalani pembedahan plastik semasa berusia 28 tahun. Sejak itu, Mioku mula ketagih untuk melakukan pembedahan plastik pada wajahnya. Mioku memilih untuk mendapatkan khidmat pembedahan plastik yang murah dan tidak selamat untuk memenuhi keinginannya.


Wajah Mioku sebelum dibedahplastikkan.

Makin lama apabila sudah terlalu banyak melakukan pembedahan plastik, muka Mioku mula menjadi tak berbentuk dan membesar. Walaupun begitu, Mioku tetap menganggap wajahnya cantik dan menarik. Aku yang tengok ni macam nak kena sawan tarik lagi ada lah.


Sebelum dan selepas.

Sampai satu masa, doktor tempat Mioku sering mendapatkan khidmat bedah plastik tidak sanggup lagi untuk melayan permintaannya. Doktor tersebut menasihatkan Mioku untuk berjumpa dengan pakar psychiatric bagi merawat ke-obsess-an Mioku terhadap bedah plastik yang dianggap sebagai suatu sindrom dari masalah psikologis.

Perubahan besar yang terjadi pada wajah Mioku menyebabkan keluarga dia sendiri pun tak dapat nak cam dia lagi. Mak ayah Mioku menghantar Mioku ke doktor untuk merawat wajahnya, tapi oleh sebab rawatan tersebut memerlukan biaya yang besar, Mioku kembali melakukan kebiasaan lamanya iaitu mendapatkan khidmat bedah plastik yang murah dan berbahaya.

Hingga akhirnya, Mioku berjumpa dengan seorang doktor yang bersedia memberikan suntikan silikon. Bahkan, dokter tersebut juga memberikan Mioku jarum suntik dan silikon supaya Mioku dapat menyuntikkan silikon ke wajahnya sendiri. Malangnya, bila dah kehabisan bekalan silikon yang diberi kepadanya, dia menggantikan silikon tersebut dengan minyak masak.

Kejadian yang dialami Mioku akhirnya diketahui oleh orang ramai. Melalui satu rancangan di televisyen, penonton merasa kasihan dan memberikan sumbangan untuk Mioku bagi memperbaiki wajahnya kembali.

Pada pembedahan pertama, doktor berjaya mengeluarkan 60 gram cairan asing dari wajahnya, dan 200 gram dari lehernya. Setelah beberapa kali dibedah, wajah Mioku mulai mengecil. Namun, wajahnya masih belum dapat kembali ke bentuk normal.

Mioku menyesal dengan perbuatannya dan berharap agar wajahnya dapat kembali lagi seperti sebelum melakukan pembedahan plastik.


Kesian kn..
Pengajarannya, bersyukur lah dengan apa yang dah diberikan Tuhan. Tak apa lah kalau hidung tu pesek pun. Tengok macam aku, hidung penyek. Ok apa daripada tak ada hidung langsung?

Selasa, 6 Julai 2010

Pokok bunga beracun dirumah anda


Sila
perhatikan pokok hiasan ini betul-betul. Jika anda sayangkan anak-anak
dan keluarga anda, musnahkan pokok hiasan ini segera. Sekiranya anda
menanam di kawasan rumah, meletak diruang tamu atau di tempat letak
kereta. Pastikan selepas membaca posting ini segera pindahkan pokok ini
ke tempat yang jauh dari anak-anak anda.



Pokok
hiasan ini adalah yang sangat beracun boleh mengakibatkan kematian
sekiranya anak anda mengigit daunnya. Kandungan racun yang kuat boleh
membunuh kanak-kanak dalam masa kurang dari 1 minit. Bagi orang dewasa
pula boleh membawa maut kurang dari 15 minit. Bayangkan betapa kuatnya
racun yang terdapat pada daun pokok ini. Racun atau getahnya yang masuk
ke dalam mata boleh menyebabkan buta.

Kanak-kanak
yang suka mengunyah terutama yang berumur 1 tahun ke 3 tahun yang tidak
tahu apa-apa mungkin terkunyah daun pokok hiasan ini yang anda letak
diruang tamu atau ditempat letak kereta, membawa padah.

Kesan
apabila mengigit daun beracun. Lidah akan terus membengkak dengan serta
merta dan menghalangkan penafasan. Ini akan menyebabkan kematian kerana
tidak dapat bernafas. Sila sampaikan kepada jiran-jiran dan saudara
mara yang menanam pokok hiasan ini supaya memusnahkan pokok ini segera.

Pokok
ini sering terdapat di pejabat-pejabat dan sekolah-sekolah sebagai
pokok hiasan kerana senang dijaga. Ia berasal dari Kenya, Rwanda dan
Uganda. Senang tumboh di iklim negara ini. Daun yang besar dan hijau
selalu diletak di kawasan taman awam.

Sila
maklumkan kerana terdapat kes kematian yang jarang dilapurkan
diakibatkan oleh pokok ini. Selalu kes ini diklafikasikan sebagai "food
poisoning".

Rabu, 30 Jun 2010

[ Gambar ] Aksi Panas : Luna dan Ariel

Semoga terhibuar dengan Aksi panas dibawah..................................



Macam mana aksi Luna & Ariel dekat bawah ni, kagum tak korang tengok dia beraksi..



Mungkin ada yang marah bila aku buat entri bodoh macam ni..

tujuan aku cuma nak tengok berapa ramai yang tercari2 gambar atau video Luna & Ariel beraksi bersama.


Terus terang aku katakan aku ada simpan Video panas mereka berdua selama sehari je sebelum aku delete sebab aku tak nak ia tersebar luas untuk tontonan umum.


Aku dapat dari rakan2 dan aku sendiri tak tengok pon video tu. Video yang mengandungi 4 fail yang diZip.

Bagi aku aku tak nak Video tu jatuh ketangan orang lain sebab tentu-tentunya aku juga akan dapat share DOSA nanti.


Kepada yang masih tercari2 Video Panas tu.. hentikanlah.

Rabu, 19 Mei 2010

Free Download Pelbagai Software di filehippo

Salam mesra semua, disini aku nak kongsikan bagaimana untuk mendownload pelbagai perisian secara percuma di filehippo. Kata orang ilmu tak boleh kedekut, kena bagi tahu kawan2 supaya bila kita dah takda ada orang lain boleh sebar2kan tak g tu kawan semua.

First korang masuk dalam url filehippo : http://www.filehippo.com/ selepas itu page utama akan memaparkan banyak perisian mengikut kategori yang anda suka. aku ambil contoh perisian antivirus AVG.

Korang klik je file AVG seperti dekat gambar dibawah.



popup akan memaparkan link untuk mendownload AVG dengan logo hijau sebelah kanan seperti gambar dibawah.

Sekiranya tiada popup yang keluar, anda perlu klik butang kanan seperti gambar dibawah unutk membuka link download. selepas klik butang kanan pilih Download.



Sekiranya anda mempunya perisian Internet Download Manager, anda hanya perlu klik butang kanan seperti gambar dibawah. pilih download with IDM



oklah geng semua, selamat mencuba dan teruskan mendownlaod perisian2 baru di filehippo ni.


Sekiranya korang berjaya guna perisian ni.. tinggalkan komen sebagai terima kasih diatas tutorial ni.

Ahad, 16 Mei 2010

Mana Iklan Yang Mahal?

Salam Petang Semua, Apa yang aku nak cerita dekat sini adalah berkenaan iklan nuffnang yang ada dalam blog-blog kita.

Terdapat 3 jenis iklan yang biasanya kita pasang dalam blog kita

1. Untuk dipasang pada bahagian kepala (header) blog

2. Untuk dipasang pada bahagian sisi (sidebar) blog


3. Untuk dipasang pada bahagian antara petikan-petikan blog


Persoalan sekarang setiap iklan diatas dari apa yang aku dengar dibayar berbeza harganya, so iklan yang mana satu yang mempunyai bayaran yang tinggi. adakan iklan dari leaderboard atau skyscraper atau large rectangle.

Kalau ada otai2 dekat luar sana yang pernah kaji, sila maklumkan diruang komen yang telah disediakan, bayaran iklan mana yang mahal?

Semoga kita dapat berkongsi maklumat yang betul diantara blogger2 semua.

Jumaat, 14 Mei 2010

Drama Adamaya Pecah Rekod Dalam Ruang Komen AKu


Salam jumaat semua, cerita yang menjadi kegilaan ramai sejak ditayangkan di TV3 setiap isnin-khamis jam 6.30petang berakhir pada hari semalam. Bila sebut je ADAMAYA semua tahu dan ada yang menjadikan tak menentu bila menonton cerita ni.

Selama aku memberikan access percuma untuk download drama ni melalui blog peribadi aku "Myvitrd" memang menakjubkan para pengunjung yang datang sehingga aku pernah menerima pengunjung lebih dari 500 orang sehari.

Terima kasih juga aku ucapkan kepada pengunjung yang tak berhenti2 mendownload sehingga tamat episod 23 semalam.

Cerita yang berakhir dengan penuh emosi ni, memang menjadi rating tertinggi dalam blog aku dan juga blog2 sahabat kita yang membeli link percuma unutk download.

Disini aku memberi kredit kepada semua pengunjung yang mendownload dan meninggalkan komen diruang blog aku, dengan memaparkan link blog pengunjung yang memberi komen.



http://caramel-cheese.blogspot.com/
http://meelauk.blogspot.com/
http://www.ohcerita.com/
http://sigadiscomel.blogspot.com/
http://akuiemshah.blogspot.com/
http://sebatangaiskrimmagnum.blogspot.com/
http://www.intanurulfateha.com/
http://khaisyasharp.blogspot.com/
http://bloggersharkira.blogspot.com/
http://ceriterajunogos.blogspot.com/
http://maheyra2305.blogspot.com/
http://bloggersharkira.blogspot.com/
http://inidiarinurul.blogspot.com/
http://aishawhatever.blogspot.com/
http://zuerastory.blogspot.com/
http://hldss634111.blogspot.com/
http://hazzysuperb.blogspot.com/
http://linathetwilighter.blogspot.com/
http://fatinshazwanie.blogspot.com/
http://pinkpurple-deanna.com/
http://aishahumairah29.blogspot.com/
http://naz3yra.blogspot.com/
http://malaysiamytrip.blogspot.com/
http://deenazainal.blogspot.com/
http://pooyuhcoretz.blogspot.com/

Kepada pengunjung yang tidak ada senarai diatas aku meminta maaf keran tidak tahu link blog korang walaupun ada yang meninggalkan komen tanpa meninggalkan link blog.

Sehingga semalam pengunjung yang memberi komen adalah lebih dari 50 orang pengunjung yang mana merupakan pengomen teramai dalam entri aku .

Selepas ini sekiranya aku ada cerita2 terbaru yang menarik aku akan kongsikan bersama2 dengan peminat2 setia blog aku.

Jika korang berminat untuk mendapatkan link download percuma dari blog aku, sila tinggalkan jejak @ blog anda untuk membolehkan aku menghubungi korang untuk cerita akan datang.

Terima kasih tidak terhingga kepada syg aku yang sentiasa memberi dorongan dah galakan terus kepada aku untuk terus memberi yang terbaik kepada pembaca blog aku semua.

Rabu, 12 Mei 2010

Widget "Linkwithin" Apa bagusnya?

Aku dah lama perasan benda alah ni dalam setiap blog yang aku baca, terjah, jalan2 @ aku cereboh, kebanyakkannya semua ada widget Linkwithin ni.


Yang menjadi persoalan bagus sangat ke widget ni? kalau tak bagus tentu korang tak installkan. disebabkan semua orang dah mula install dalam blog korang tu, aku teringin juga pasang.

Aku baru je cuba pasang widget ni dalam blog aku ni, tapi macam tak jadi. akau rasa semua arahan installation tu aku dah ikut dengan betul tapi widget ni masih gagal berfungsi dalam blog aku ni. adakah kerana aku hanya baru ada 1 entri je?

Kenapa? Kenapa?

Apa yang aku perlukan sekarang adalah bantuan dari korang yang pakar @ dah biasa dengan widget ni, tolong ajarkan budak baru macam aku ni.

Aku ucapkan terima kasih sekiranya ada yang sudi membantu menyelesaikan kekusutan kepala aku untuk memikirkan widget ni... aku tunggu komen2 korang dalam ni..

Selasa, 11 Mei 2010

Lahirnya "Jangan Cuba Teka"

Akhirnya aku telah lahirkan "Jangan Cuba Teka" Pada 11/05/2010, Jam 11.11 malam.

Nantikan Entri2 Panas dari "Jangan Cuba Teka"

Tunggu !!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Jangan Lupa Baca Sini