Silakan Follow !!

Jana Pendapatan Melalui Paypal -- Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Rabu, 19 Mei 2010

Free Download Pelbagai Software di filehippo

Salam mesra semua, disini aku nak kongsikan bagaimana untuk mendownload pelbagai perisian secara percuma di filehippo. Kata orang ilmu tak boleh kedekut, kena bagi tahu kawan2 supaya bila kita dah takda ada orang lain boleh sebar2kan tak g tu kawan semua.

First korang masuk dalam url filehippo : http://www.filehippo.com/ selepas itu page utama akan memaparkan banyak perisian mengikut kategori yang anda suka. aku ambil contoh perisian antivirus AVG.

Korang klik je file AVG seperti dekat gambar dibawah.



popup akan memaparkan link untuk mendownload AVG dengan logo hijau sebelah kanan seperti gambar dibawah.

Sekiranya tiada popup yang keluar, anda perlu klik butang kanan seperti gambar dibawah unutk membuka link download. selepas klik butang kanan pilih Download.



Sekiranya anda mempunya perisian Internet Download Manager, anda hanya perlu klik butang kanan seperti gambar dibawah. pilih download with IDM



oklah geng semua, selamat mencuba dan teruskan mendownlaod perisian2 baru di filehippo ni.


Sekiranya korang berjaya guna perisian ni.. tinggalkan komen sebagai terima kasih diatas tutorial ni.

Ahad, 16 Mei 2010

Mana Iklan Yang Mahal?

Salam Petang Semua, Apa yang aku nak cerita dekat sini adalah berkenaan iklan nuffnang yang ada dalam blog-blog kita.

Terdapat 3 jenis iklan yang biasanya kita pasang dalam blog kita

1. Untuk dipasang pada bahagian kepala (header) blog

2. Untuk dipasang pada bahagian sisi (sidebar) blog


3. Untuk dipasang pada bahagian antara petikan-petikan blog


Persoalan sekarang setiap iklan diatas dari apa yang aku dengar dibayar berbeza harganya, so iklan yang mana satu yang mempunyai bayaran yang tinggi. adakan iklan dari leaderboard atau skyscraper atau large rectangle.

Kalau ada otai2 dekat luar sana yang pernah kaji, sila maklumkan diruang komen yang telah disediakan, bayaran iklan mana yang mahal?

Semoga kita dapat berkongsi maklumat yang betul diantara blogger2 semua.

Jumaat, 14 Mei 2010

Drama Adamaya Pecah Rekod Dalam Ruang Komen AKu


Salam jumaat semua, cerita yang menjadi kegilaan ramai sejak ditayangkan di TV3 setiap isnin-khamis jam 6.30petang berakhir pada hari semalam. Bila sebut je ADAMAYA semua tahu dan ada yang menjadikan tak menentu bila menonton cerita ni.

Selama aku memberikan access percuma untuk download drama ni melalui blog peribadi aku "Myvitrd" memang menakjubkan para pengunjung yang datang sehingga aku pernah menerima pengunjung lebih dari 500 orang sehari.

Terima kasih juga aku ucapkan kepada pengunjung yang tak berhenti2 mendownload sehingga tamat episod 23 semalam.

Cerita yang berakhir dengan penuh emosi ni, memang menjadi rating tertinggi dalam blog aku dan juga blog2 sahabat kita yang membeli link percuma unutk download.

Disini aku memberi kredit kepada semua pengunjung yang mendownload dan meninggalkan komen diruang blog aku, dengan memaparkan link blog pengunjung yang memberi komen.



http://caramel-cheese.blogspot.com/
http://meelauk.blogspot.com/
http://www.ohcerita.com/
http://sigadiscomel.blogspot.com/
http://akuiemshah.blogspot.com/
http://sebatangaiskrimmagnum.blogspot.com/
http://www.intanurulfateha.com/
http://khaisyasharp.blogspot.com/
http://bloggersharkira.blogspot.com/
http://ceriterajunogos.blogspot.com/
http://maheyra2305.blogspot.com/
http://bloggersharkira.blogspot.com/
http://inidiarinurul.blogspot.com/
http://aishawhatever.blogspot.com/
http://zuerastory.blogspot.com/
http://hldss634111.blogspot.com/
http://hazzysuperb.blogspot.com/
http://linathetwilighter.blogspot.com/
http://fatinshazwanie.blogspot.com/
http://pinkpurple-deanna.com/
http://aishahumairah29.blogspot.com/
http://naz3yra.blogspot.com/
http://malaysiamytrip.blogspot.com/
http://deenazainal.blogspot.com/
http://pooyuhcoretz.blogspot.com/

Kepada pengunjung yang tidak ada senarai diatas aku meminta maaf keran tidak tahu link blog korang walaupun ada yang meninggalkan komen tanpa meninggalkan link blog.

Sehingga semalam pengunjung yang memberi komen adalah lebih dari 50 orang pengunjung yang mana merupakan pengomen teramai dalam entri aku .

Selepas ini sekiranya aku ada cerita2 terbaru yang menarik aku akan kongsikan bersama2 dengan peminat2 setia blog aku.

Jika korang berminat untuk mendapatkan link download percuma dari blog aku, sila tinggalkan jejak @ blog anda untuk membolehkan aku menghubungi korang untuk cerita akan datang.

Terima kasih tidak terhingga kepada syg aku yang sentiasa memberi dorongan dah galakan terus kepada aku untuk terus memberi yang terbaik kepada pembaca blog aku semua.

Rabu, 12 Mei 2010

Widget "Linkwithin" Apa bagusnya?

Aku dah lama perasan benda alah ni dalam setiap blog yang aku baca, terjah, jalan2 @ aku cereboh, kebanyakkannya semua ada widget Linkwithin ni.


Yang menjadi persoalan bagus sangat ke widget ni? kalau tak bagus tentu korang tak installkan. disebabkan semua orang dah mula install dalam blog korang tu, aku teringin juga pasang.

Aku baru je cuba pasang widget ni dalam blog aku ni, tapi macam tak jadi. akau rasa semua arahan installation tu aku dah ikut dengan betul tapi widget ni masih gagal berfungsi dalam blog aku ni. adakah kerana aku hanya baru ada 1 entri je?

Kenapa? Kenapa?

Apa yang aku perlukan sekarang adalah bantuan dari korang yang pakar @ dah biasa dengan widget ni, tolong ajarkan budak baru macam aku ni.

Aku ucapkan terima kasih sekiranya ada yang sudi membantu menyelesaikan kekusutan kepala aku untuk memikirkan widget ni... aku tunggu komen2 korang dalam ni..

Selasa, 11 Mei 2010

Lahirnya "Jangan Cuba Teka"

Akhirnya aku telah lahirkan "Jangan Cuba Teka" Pada 11/05/2010, Jam 11.11 malam.

Nantikan Entri2 Panas dari "Jangan Cuba Teka"

Tunggu !!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Jangan Lupa Baca Sini